Batterijen

Batterijen

Als we ons afvragen waarom een batterij nuttig kan zijn, dan komen we meteen uit op een ecologische reden. Door zonnepanelen met een batterijsysteem te installeren, dragen we voor een stukje bij aan een duurzamere elektriciteitsproductie. We weten uiteraard dat het aanmaken van zowel zonnepanelen als een batterij ook ecologisch belastend kan zijn. Ook het recycleren ervan op het einde van de levensduur, is een ecologische uitdaging.

Indien dat echter goed gebeurt, is er echter een netto bijdrage aan een betere leefomgeving en dragen we ons steentje ook bij aan het bestrijden van de klimaatverandering. Rensol draagt ook daar toe bij door inzamelpunt te zijn voor PV Cycle, dat zich bezighoudt met de inzameling van te recycleren panelen.

Daarnaast is een batterij echter ook financieel interessant. Door het verhogen van uw zelfconsumptie kan u immers besparen op uw energiefactuur. En waar een batterij vroeger altijd groot was,  bestaan er nu ook kleinere modellen die naar wens uitbreidbaar zijn.

En hoewel die kleinere modellen uw volledige verbruik niet zullen opvangen, kunnen ze wel een deel overbruggen en zo voor een aanzienlijk financieel voordeel zorgen. Aarzel niet om via een offerteaanvraag in contact te komen via één van onze adviseurs die u een gepersonaliseerde simulatie kan bezorgen.

Ons aanbod batterijen bestaat momenteel uit :

                                                     

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat wereldwijd ongeveer 82 000 mensen tewerkstelt en een omzet van ongeveer 69 miljard dollar draait. Als wereldwijde marktleider op het gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatie en huishoudelijke apparatuur, heeft LG niet alleen de mogelijkheden om superieure zonne-energieproducten aan te bieden. Ze zijn al decennia een vertrouwd merk, leveren innovatieve producten en bouwen als geen ander merk een reputatie op van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Naast zonnepanelen van LG, bieden we ook de batterijen van LG aan. Van dit merk bieden we batterijen aan met een opslag tussen 3,3 en 13 kWh. Net als hun panelen behoren ook hun batterijen tot de wereldtop

Deze batterijen zijn niet uitbreidbaar.


                                                     


BYD, Build Your Dreams, is een Chinees bedrijf dat zich behalve op auto's ook toespitst op elektronica en batterijen voor fotovoltaïsche installaties. Het bedrijf wordt erkend als één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Zo zijn ze er bijvoorbeeld als één van de eerste bedrijven ter wereld in geslaagd om mobiele telefoons te maken op kamertemperatuur, in plaats van in erg verhitte ruimtes.

Ook bij het ontwerpen van batterijen kenmerken ze zich door een verregaande ontwikkeling. Daardoor is de efficiëntie van deze batterijen hoog en onderscheiden ze zich in het (ont)laden van het systeem.

Daarenboven zijn een aantal van hun modellen ook uitbreidbaar, zodat wie dat wenst kan starten met een kleine investering om die desgewenst later uit te breiden.

We bieden van dit merk een ruim gamma modellen aan met een opslagcapaciteit tussen 3,5 en 24 kWh.


                                                        


Hoewel het Chinese Pylontech nog maar sinds 2009 bestaat, is het een pionier en marktleider in de ontwikkeling en verkoop van Litium-ijzer-fosfaat-accu's. 

Deze accu's zijn goedkoper dan vergelijkbare Li-ion accu's zonder aan veiligheid of opslagcapaciteit in te boeten. Daarenboven zijn ze ook verkrijgbaar in kleinere units van 2 kWh die vervolgens kunnen worden uitgebreid om de totale opslagcapaciteit te verhogen.


                                                                                 


Het Chinese Fox-ESS heeft van de Europese en Australische markten haar focus gemaakt. Door een doorgedreven R&D ontwikkelden zij een prima batterij die eenvoudig aan te sluiten is. Wij bieden het model van 2,6 kWh aan , dat uitbreidbaar is tot 20,8 kWh.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x