Klimaatabassadeur-2021
Author picture

Wordt Rensol klimaatambassadeur 2021?

Milieu-infopunt voor de kmo en de provincie Vlaams-Brabant gaan jaarlijks op zoek naar een bedrijf dat actief inzet op klimaatneutraal en duurzaam ondernemen.
Rensol dingt mee naar de titel van KLIMAATAMBASSADEUR 2021 samen met 5 andere finalisten.

Waarom werd Rensol geselecteerd als finalist?

  • Voor iedere aanvraag bekijken wij het verbruik en de specifieke situatie per gezin of bedrijf om de energiekosten tot een minimum te beperken. Zo verlagen wij de CO2-uitstoot.
  • Met ons team van 26 medewerkers sensibiliseren, informeren en motiveren we elke klant om zoveel mogelijk groene stroom te behalen.
  • We informeren architecten en energieadviseurs van bedrijven over de nieuwste energiezuinige technieken met IEC-garanties van 25 jaar en meer. Daarbij bieden we een gratis engineeringstudie aan volgens de verbruiken van elk project met uitgebreide simulaties van bestaande projecten en metingen uit eigen testlabo.
  • Thuisbatterijen en intelligente laadpalen zijn een verlengde van een bestaande of nieuwe PV- installatie om de stroomprijzen betaalbaar te houden.
  • We vergroenen ons bedrijfswagenpark met hybride en elektrische wagens om de CO2-uitstoot te reduceren.
  • Ons bedrijfsgebouw in Relegem (Asse) is 100 % energieneutraal door onze eigen PV-installatie. We doen ook aan waterrecuperatie en collecteren oude thuisbatterijen.
  • Als lid van PV Cycle zijn we een gratis inzamelpunt voor oude of kapotte zonnepanelen. Ongeacht of het onze klanten zijn of niet. Deze worden nadien door PV Cycle opgehaald, voor 93 % ontmanteld en gerecycleerd. Zo krijgen alle grondstoffen een tweede leven en houden we zo vervuilende stoffen uit de natuur.

U kan ons helpen om de titel van KLIMAATAMBASSADEUR te behalen.

50 % van de stemmen wordt bepaald door uw stem.
De overige 50 % door een expertenteam van de provincie Vlaams-Brabant, het kabinet van de gedeputeerde voor leefmilieu en duurzaamheid van Bart Nevens en het duurzaamheidsteam van Voka Vlaams-Brabant.

Stemt u ons mee naar de titel?

Eenvoudig surfen naar https://www.mikopklimaat.be/ en stemmen voor Rensol.

Stemmen kan tot 5 december 2021.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail

Contacteer Rensol

Poverstraat 204, 1731 Relegem


02 309 59 19

Info@rensol.be