Vacature

Projectleider technische backoffice

Als projectleider ben je de schakel tussen de verkoop en de uiteindelijke installatie van zonnepanelen, dit gaat van het uittekenen van legplannen en de opmaak van werkvoorbereiding voor de installatieteams tot technische interventies en opleveringen. Als de afstand naar Asse voor jou ook te doen is, dan ontmoeten we je graag!

Wie zijn we ?

Sinds 2010 is Rensol aanwezig op de Vlaamse markt en ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de markt van installateurs zonnepanelen. We willen iedereen bewust maken van de voordelen van PV-installaties en willen ons steentje bijdragen tot de ecologische uitdaging waarmee we de komende jaren en decennia te maken zullen krijgen. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en implementeren ze constant in ons aanbod naar de klant (integratie van panelen met de mogelijkheid tot uitbreidbare opslagcapaciteit, afstemmen van verbruik op productie van elektriciteit, gestuurd laden van elektrische wagens, …). Op die manier draagt Rensol zijn steentje bij tot een gezondere toekomst voor de komende generaties.

Het volledige team bestaat uit een 45-tal gedreven medewerkers. Om de verdere groei te ondersteunen is men momenteel op zoek naar een Projectleider voor de Technische Backoffice.

Wat houdt de rol van Projectleider Technische Backoffice precies in?

De projectleiders vormen onze Technische Backoffice (TBO) en zijn de centrale draaischijf binnen Rensol. Ze zijn de schakel tussen verkoop en installatie, wat betekent :

 • Het technisch bijstaan van verkopers waar nodig : gezien de continue evolutie van technologie is extra bijstand soms noodzakelijk
 • Afhankelijk van de werf zelf opmetingen gaan doen om de installatie op een degelijke manier te kunnen voorbereiden.
 • Het uittekenen van gedetailleerde legplannen zodanig dat de installateurs perfect weten wat er moet gebeuren op de werf.
 • Bestellingen van de materialen die nodig zijn om de installatie tot een goed einde te brengen, van de panelen tot het kleinste vijsje (in samenspraak met het magazijn wordt gekeken welke producten in voorraad zijn en welke besteld moeten worden zodanig dat de werf op het juiste moment kan ingepland worden).
 • Een degelijke voorbereiding zorgt voor een vlot verloopt van de installatie, maar als er toch problemen zouden opduiken op de werf, dan spring je als projectleider in je wagen en ga je meteen ter plaatse om de situatie te bekijken en je collega’s te helpen.
 • Aanmaken van het (digitale) as-built dossier van de klant.
 • Actief onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe diensten en producten.
 • Technische bezoeken of elektrische aansluitingen middenspanning, …

Kortom een gevarieerde job met veel technische uitdagingen maar ook een flinke portie afwisseling en verantwoordelijkheid.

Wie zoeken wij ?

 • Een (bij voorkeur) professionele bachelor Elektromechanica, Elektriciteit, Bouw.
 • Gedrevenheid om deze uitdaging met twee handen vast te pakken is belangrijker dan ervaring, ook schoolverlaters zijn welkom om te solliciteren.
 • Je kan goed samenwerken in teamverband, dit betekent open communiceren met je collega’s, hen betrekken bij waar je mee bezig bent en bijspringen waar nodig.
 • Je bent heel kritisch ten aanzien van informatie die je krijgt en verwerkt van collega’s, klanten en externen. Elke fout die de projectleider maakt heeft immers gevolgen tijdens de uitvoering en afhandeling van het project en beïnvloedt zo het ganse verdere proces.
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen, en je schrikt er niet voor terug om zelf mee het dak op te gaan.
 • Je hebt kennis van CAD, je spreekt zeer goed Nederlands en je kan je behelpen in het Frans en Engels.

Wat mag je van Rensol verwachten ?

 • Een ambitieuze werkomgeving : de voorbije 13 jaar heeft Rensol een sterke groei gekend en de groeiplannen voor de komende jaren liggen klaar.
 • Je komt terecht in een dynamisch en plezant team van gedreven collega’s. Naast het werk is er zeker ook tijd en ruimte om samen plezier te maken.
 • Een familiale sfeer, informeel en no nonsense, waar je gewoon jezelf kan zijn.
 • Bij aanvang kan je rekenen op een stevige interne opleiding, en ook nadien ga je steeds kunnen (en moeten) blijven bijleren.
 • Een uitdagende, gevarieerde job met verantwoordelijkheid en een flexibele uurregeling.
Technische Backoffice
Groepsfoto medewerkers Rensol
Rensol realisatie met zonnepanelen op het dak van Carrosserie Vanerum in Zellik

Hoe solliciteren ?

Interesse in de rol van Projectleider? Aarzel dan zeker niet en bezorg ons je cv met een woordje uitleg omtrent je interesse in deze vacature. Mailen mag naar sandra@rensol.be. We kijken er alvast naar uit om kennis te maken!

Team van installateurs Rensol tussen zonnepanelen