Vacature

Technisch Administratief Bediende

De Technische Backoffice vormt de link tussen de verkoop en de installatie van zonnepanelen en zij volgen de nieuwst ontwikkelingen in duurzame energie. Als Technisch Administratief Bediende zorg je voor de administratieve ondersteuning van de Technische Backoffice en de planning van de werven.

Wie zijn we ?

Sinds 2010 is Rensol aanwezig op de Vlaamse markt en ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de markt van installateurs zonnepanelen. We willen iedereen bewust maken van de voordelen van PV-installaties en willen ons steentje bijdragen tot de ecologische uitdaging waarmee we de komende jaren en decennia te maken zullen krijgen. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en implementeren ze constant in ons aanbod naar de klant (integratie van panelen met de mogelijkheid tot uitbreidbare opslagcapaciteit, afstemmen van verbruik op productie van elektriciteit, gestuurd laden van elektrische wagens, …). Op die manier draagt Rensol zijn steentje bij tot een gezondere toekomst voor de komende generaties.

Het volledige team bestaat uit een 25-tal gedreven medewerkers. Om de installaties feilloos te laten verlopen staat de Technische Backoffice (TBO) elke dag opnieuw paraat, zij vormen de schakel tussen de verkoop en de installatie en zijn zo’n beetje de draaischijf van het ganse bedrijf. De projectleiders binnen TBO doen dit met volle overtuiging, maar door de toenemende groei kunnen zij versterking gebruiken onder de vorm van een Technisch Administratief Bediende.

Wat houdt de rol van Technisch Administratief Bediende precies in ?

De projectleiders rekenen op je voor de administratie die gepaard gaat met het voorbereiden en afwerken van de technische installaties. Daarnaast werk je ook samen met andere collega’s, zo vorm je de schakel tussen TBO en het magazijn, en verleen je technische assistentie (telefonisch) aan je collega’s op de werf. Tenslotte sta je ook in voor de planning van de werven.

Meer concreet betekent dit volgende taken :

 • De administratieve afwerking van de werven en interventies : stockaanpassingen ingeven, elektrische schema’s maken, serienummers registreren, …
 • Dossierbeheer : aanmeldingen netbeheerder, premies begeleiden, as-built dossiers maken, …
 • Doorgeven van opdrachten tussen TBO en het magazijn ter voorbereiding van de werven
 • Het mee opvolgen van de mailbox van TBO
 • Het inplannen van de werven bij onze klanten, rekening houdend met de technische complexiteit van de werf (wordt aangeleerd)
 • Een alternatieve planning voorzien bij weerverlet
 • …………..

 

Wie zoeken wij ?

 • Gezien de complexiteit van de materie zoeken we bij voorkeur iemand met studies op bachelor niveau of gelijkwaardig door ervaring.
 • Iemand met interesse in techniek. Kennis is meegenomen, maar de wil om je hierin te verdiepen – en te blijven bijleren – is belangrijker dan je huidige kennis.
 • Je kan goed samenwerken in teamverband, dit betekent open communiceren met je collega’s, hen betrekken bij waar je mee bezig bent en bijspringen waar nodig.
 • Je bent heel kritisch ten aanzien van informatie die je krijgt en verwerkt van collega’s, klanten en externen. Elke fout binnen de Technische Backoffice heeft immers gevolgen tijdens de uitvoering en afhandeling van het project en beïnvloedt zo het ganse verdere proces.
 • Je draagt kwaliteit en nauwgezetheid hoog in het vaandel, zeker bij de uitvoering van administratieve taken.

 

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een ambitieuze werkomgeving : de voorbije 12 jaar heeft Rensol een sterke groei gekend, en de groeiplannen voor de komende jaren liggen klaar!
 • Een familiale sfeer, informeel en no nonsense, waar je gewoon jezelf kan zijn.
 • Een dynamisch team waarbij je kan rekenen op de ondersteuning van je collega’s (en waarbij je collega’s waar nodig ook op jou zullen rekenen).
 • De kans – en begeleiding – om veel bij te leren.
 • Een ideale instapfunctie, om van daaruit de basis te leggen en je verder te ontwikkelen binnen Rensol.
Groepsfoto medewerkers Rensol
Rensol realisatie met zonnepanelen op het dak van Carrosserie Vanerum in Zellik
Rensol realisatie met zonnepanelen op het dak van het bedrijf De Schuur in Gent

Hoe solliciteren ?

Interesse in de rol van Technisch Administratief Bediende ? Geloof je in de voordelen van duurzame energie ? Aarzel dan zeker niet en bezorg ons je cv met een woordje uitleg omtrent je interesse in deze vacature. Mailen mag naar sandra@rensol.be. We kijken er alvast naar uit om kennis te maken !

Team van installateurs Rensol tussen zonnepanelen