Als vertegenwoordiger vorm je de eerste schakel tussen Rensol en de klant. Je verschaft klanten een degelijk en betrouwbaar advies met betrekking tot zowel de technische als de financiële aspecten van een installatie van zonnepanelen. Dit doe je door een grondige analyse op te maken van de huidige situatie en gericht advies te verlenen op maat van de klant om de klant op die manier tot een aankoop te overtuigen. Vervolgens maak je duidelijke afspraken met de klant zodanig dat deze perfect weet wat hij kan verwachten, en je zorgt ervoor dat jij zelf en je collega’s deze afspraken correct nakomen.

 Wie is Rensol ?

Sinds 2010 is Rensol, gevestigd in Asse, aanwezig op de Vlaamse markt en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de markt van
zonnepaneleninstallateurs. Het is onze ambitie om te evolueren naar dé referentie in Vlaams-Brabant in omstreken. Naast huishoudelijke klanten focussen we op de industriële markt en overheden. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en implementeren ze constant in ons aanbod naar de klant (integratie van panelen met de mogelijkheid tot uitbreidbare opslagcapaciteit, afstemmen van verbruik op productie van elektriciteit, gestuurd laden van elektrische wagens, …).
Op die manier draagt Rensol zijn steentje bij tot een gezondere toekomst voor de komende generaties.

Het team bestaat uit 25 gedreven medewerkers, 13 installateurs
plaatsen de zonnepanelen en nog eens 12 andere werknemers ondersteunen hierbij en verzorgen de verkoop. Voor de uitbreiding van het commerciële team zijn we momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger in de regio Oost-Brabant.

Wie zoeken wij ?

Ervaring met zonnepanelen is een troef maar geen strikte vereiste, een technische aanleg is wel noodzakelijk om je de materie eigen te maken (interne opleiding wordt voorzien) en degelijk advies te kunnen geven aan de klant. Daarnaast ben je tweetalig (Nederlands/Frans).

Hopelijk herken jij jezelf verder ook in volgende elementen : 

 • je bent administratief voldoende sterk en kan vlot overweg met Excel 
 • je kan een vertrouwensband opbouwen met klanten 
 • door goed onderbouwde adviezen overtuig je de klant van de meerwaarde van Rensol
 • je bent bereid om bij te leren en toont een gezonde nieuwsgierigheid naar de nieuwste evoluties binnen de sector
 • je kan je eigen planning beheren en zorgt voor een goede communicatie met je collega’s
 

 Rensol biedt je een uitdagende functie binnen een ambitieuze
werkomgeving. Je komt terecht in een dynamisch team met de nodige vrijheid om je eigen werk te organiseren.

Wat mag je van ons verwachten ?

 • een uitgebreide opleidingsperiode waarin je je de technische, financiële en commerciële inzichten omtrent zonnepanelen en de werking van Rensol eigen kan maken 
 • aantrekkelijke verloning
 • een ambitieuze werkomgeving : de voorbije 10 jaar heeft Rensol een sterke groei gekend, en het is de ambitie om deze groei ook de komende jaren verder te realiseren 
 • bijdragen aan een betere planeet
 • de nodige vrijheid om je eigen werk te organiseren 
 • een dynamisch team waarbij je kan rekenen op de ondersteuning van je collega’s (en waarbij je collega’s waar nodig ook op jou zullen rekenen)
Groepsfoto medewerkers Rensol
Rensol realisatie met zonnepanelen op het dak van het bedrijf Contimac in Mollem
Rensol installateur op een dak die een zonnepaneel draagt

Hoe solliciteren ?

Geloof je in de voordelen van duurzame energie ? Haal je voldoening uit het verder helpen van klanten ? Aarzel dan zeker niet en bezorg ons je cv met een woordje uitleg omtrent je interesse in deze vacature. Mailen mag naar sandra@rensol.be. Binnen een week mag je een seintje verwachten en kijken we samen of jij onze nieuwe medewerker wordt !